Medlemmar

GAIANEH PILOSSIAN - VIOLIN


Utbildad vid Programmet för Kammarmusik vid Musikhögskolan i Örebro och Master i Symfoniskt Orkesterspel vid Högskolan för Scen och Musik.

Gaianeh är en klassisk violinist som rör sig fritt inom musik- och scenkonst-världen. Frilans sedan 2012 och ofta anlitad som kammar- och orkestermusiker, inte minst inom jazz och pop. Medlem av stråkkvartetten ’that other quartet', jazzkvartetten ’Stockholm Jazz Strings’ och pianotrion ’On y va Ensemble’. Utöver egna projekt har hon även spelat med Folkoperan, Norrlandsoperan, Scenkonst Sörmland, Örebro Länsteater, Stockholm Concert Orchestra, Gstaad Festival Orchestra.

ZAIDA PONTHIN - VIOLIN

Zaida är från Mariehamn på Åland. Hon är klassisk violinist, utbildad på musikhögskolor i Sverige och Nederländerna. Efter sin masterexamen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm studerade hon med Lei Wang och Tim Kliphuis på Fontys Academy of Music i Tilburg i Nederländerna.


Zaida är nu verksam som frilansande kammar- och orkestermusiker i Sverige och Finland, samt medlem av stråkkvartetten 'that other quartet' och 'c/o chamber orchestra'. På Åland har Zaida varit konstnärlig ledare för Ålands Kammarmusikensemble och även arbetat som produktionsassistent för festivalen Katrina Kammarmusik

KARIN WALLMYR CREUTZER - VIOLA


Karin är verksam som altviolinist och har frilansat sedan 2008 då hon tog examen från Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Hon jobbar ofta i olika symfoni- och kammarorkestrar runtom i Sverige, såsom Sveriges radios symfoniorkester, Kungliga hovkapellet, Folkoperan i Stockholm, Uppsala kammarorkester mfl. Detta kombinerat med kammarmusikprojekt och konserter med that other quartet


RUTH SPARGO - CELLO


Ruth är en brittisk svensk cellist som frilansar i Stockholm och Sverige sedan ett antal år. Hon erhöll en masterexamen 2009 från Royal Northern College of Music i Manchester och har även en masterexamen i symfoniskt orkesterspel från Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Under studietiden har hon fått stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien, Göteborgs Frimurare och Adlerbertska Stiftelserna. Hon är medlem i stråkkvartetten ’that other quartet’, c/o chamber orchestra’ och jobbar också med att producera och genomföra musikprojekt på sjukhus. Ruth är en aktiv kammar- och orkestermusiker som har spelat med Nordiska Kammarorkestern, Folkoperan, Norrköpings Symfoniorkester, Royal Philharmonic Orchestra (UK), Royal Philharmonic Concert Orchestra (UK), Stockholm Concert Orchestra, Västerås Sinfonietta, Opera på Skäret och Läckö Opera.


www.ruthspargo.live