Om oss

Den mångsidiga och internationella stråkkvartetten that other quartet bildades 2015 i en längtan efter att få expandera och utforska gränserna för vad som ryms inom en klassisk stråkkvartett, utan att förlora dess integritet och själ. Kvartetten har en kreativ och öppen attityd där kommunikationen med publiken är av högsta prioritet. Klassiskt skolade men inte på något sätt begränsade till en genre. that other quartet spelar efter konstens alla regler, men vet också hur man bryter dem och gör det mer än gärna.


Medlemmarna består av:

Violin - Gaianeh Pilossian och Zaida Ponthin

Viola - Karin Wallmyr

Cello - Ruth Spargo


that other quartet är flitigast anlitade för:

- Konserter / performance

- Studioinspelningar

- Bröllop / Fest / Event

- Interaktiva föreställningar för barn och vuxna


that other quartet är välbevandrade i den klassiska stråkkvartettens repertoar men vidgar ständigt sina vyer genom att prova nya genrer och spela egna arrangemang av popmusik, jazzstandards och folkmusik från hela världen. Kvartetten är intresserad av att skapa unika och speciella konsertprogram som bjuder in och utmanar publiken att vidga sina upplevelser och förväntningar på en stråkkvartett. that other quartet tar gärna kvartetten till annorlunda scenplatser och sammanhang.


Medlemmarna möttes för första gången på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, men har även studerat vid musikhögskolor i England och Spanien samt Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan 2012 är de verksamma som frilansmusiker med Stockholm som bas. Utöver that other quartet spelar medlemmarna regelbundet även i andra ensembler och orkestrar som t.ex. Radiosymfonikerna, Norrköpings Symfoniorkester, Nordiska Kammar Orkester, Västerås Sinfonietta, Opera på Skäret, Folkoperan, c/o chamber orchestra och Läckö Operaorkester.

Läs gärna mer under Länkar.


that other quartets samlade musikaliska erfarenhet har en stor spännvidd. Dess medlemmar har uppträtt på många olika platser runtom i Skandinavien, Europa, Nord- och Sydamerika på scener som Berliner Philharmonie, Royal Festival Hall i London och Carnegie Hall i New York. De har även spelat med framgångsrika artister, orkestrar och ensembler i sammanhang som bland annat Guldbaggegalan, Idol, Gstaad Festival Orchestra och Baltic Sea Youth Philhamonic. that other quartets konstnärliga erfarenhet sträcker sig från orkesterspel och kammarmusik till flamenco, performance, teater- och dansmusik, undervisning, interaktiva föreställningar, studioinspelningar, skapande musik för barn med särskilda behov, operamusik och mycket mer.


Nyfiken på att veta mer? Kontakta oss gärna via: info@thatotherquartet.se